Presentasjonar
Klikk på lenkene under for å sjå presentasjonane frå Miljøseminar 2024
Miljøseminar for akvakulturnæringa 2024
Møtetid: 25 -26 april
Møtestad: Quality hotel, Florø
Dag 1
1200– 1300 Lunsj (sjømatbuffe)
1300 – 1305 Oppstart
1305 – 1310 Velkomst og innleiande ord Endre Høgalmen, Vestland fylkeskommune
1310 - 1340 Naturrisikoutvalget sin rapport, Aksel Mjøs NHH
1340 - 1410 Risikorapporten 2024, effektar av utslepp frå matfiskproduksjon, Vivian Husa, Havforskningsinstituttet,
1410–1430 Pause/ spørsmål
1430 – 1450 Naturavtalen, Else H Hendel, WWF
1450 – 1510 Berekraftig akvakultur i Norge, Jostein Iversen, Grieg Seafood AS
1510 - 1530 Samfunnsoppdraget om berekraftig fôr, Anders Karlsson Drangsholt, Forskingsrådet
1530 – 1550 Pause/ spørsmål (med litt ekstra mat)
1550 – 1610 Oppdrettslaksens nye biologi, Ole Marius Farstad, Polarfeed
1700 - 1920 Bobler frå Balestrand med Ciderhuset, havneterminalen
1930 Felles middag
Dag 2
0855 – 0900 Velkommen dag 2.
0900 – 0920 Marin Satsing, John Anton Gladsø, Vestland fylkeskommune og Symbiose Fjordane, Siri Stavang, Hub for Ocean
0920 – 0940 Utslepp frå landbaserte anlegg/ samla belastning og risiko for eutrofiering, Tom N. Pedersen, Statsforvaltaren i Vestland
0940 – 1010 Korleis orientere seg i ein jungel av nye krav til miljødokumentasjon. Anne Brit Fjermedal, Fdir og Gunn Helen Henne, SF Vestland
1010 – 1050 Pause/ spørsmål/ utsjekk
1050 – 1110 Gras – en ny proteinkilde til fisk? Steffen Adler og Gjermund Bahr, Nibio
1110 – 1130 Rensing av avløpsvann fra RAS-anlegg – fjerning av nitrogen og fosfor, Leif Ydstebø, Tytlandsvik Aqua
1130 – 1150 Pause/ spørsmål
1150 – 1210 Nedsenkbare merder, Basile Bonnemaire, Lerøy Seafood
1210 – 1230 Semilukka oppdrettsmerder, erfaringar frå merdkanten, Marte Hatlevik, Osland Havbruk
1230 –1240 Pause/ spørsmål
1240 – 1315 Kvifor vel vi å satse på oppdrettsnæringa som yrkesveg, studenter/ lærlingar Petra Marie Karstensen, Olav Aasberg og Anders Walberg Nilssen
Oppsummering
13.30 Lunsj og vel heim