Miljøseminar for akvakulturnæringa 2024

Møtetid:           25 -26 april

Møtestad:        Quality hotel, Florø

 

Dag 1

1200– 1300   Lunsj (sjømatbuffe)

1300 – 1305    Oppstart

1305 – 1310    Velkomst og innleiande ord Endre Høgalmen, Vestland fylkeskommune

1310 - 1340    Naturrisikoutvalget sin rapport, Aksel Mjøs NHH 

1340 - 1410    Risikorapporten 2024, effektar av utslepp frå matfiskproduksjon, Vivian Husa, Havforskningsinstituttet,

1410–1430    Pause/ spørsmål

1430 – 1450    Naturavtalen, Else H Hendel, WWF 

1450 – 1510    Berekraftig akvakultur i Norge, Jostein Iversen, Grieg Seafood AS

1510 - 1530    Samfunnsoppdraget om berekraftig fôr, Anders Karlsson Drangsholt, Forskingsrådet

1530 – 1550  Pause/ spørsmål (med litt ekstra mat)

1550 – 1610    Oppdrettslaksens nye biologi, Ole Marius Farstad, Polarfeed  

1700 - 1920    Bobler frå Balestrand med Ciderhuset, havneterminalen

1930              Felles middag

 

Dag 2

0855 – 0900     Velkommen dag 2.

0900 – 0920     Marin Satsing, John Anton Gladsø, Vestland fylkeskommune og Symbiose Fjordane, Siri Stavang, Hub for Ocean 

0920 – 0940     Utslepp frå landbaserte anlegg/ samla belastning og risiko for eutrofiering, Tom N. Pedersen, Statsforvaltaren i Vestland

0940 – 1010     Korleis orientere seg i ein jungel av nye krav til miljødokumentasjon. Anne Brit Fjermedal, Fdir og Gunn Helen Henne, SF Vestland

1010 – 1050   Pause/ spørsmål/ utsjekk

1050 – 1110     Gras – en ny proteinkilde til fisk? Steffen Adler og Gjermund Bahr, Nibio

1110 – 1130     Rensing av avløpsvann fra RAS-anlegg – fjerning av nitrogen og fosfor, Leif Ydstebø, Tytlandsvik Aqua

1130 – 1150   Pause/ spørsmål

1150 – 1210     Nedsenkbare merder, Basile Bonnemaire, Lerøy Seafood

1210 – 1230     Semilukka oppdrettsmerder, erfaringar frå merdkanten, Marte Hatlevik, Osland Havbruk

1230 –1240   Pause/ spørsmål 

1240 – 1315     Kvifor vel vi å satse på oppdrettsnæringa som yrkesveg, studenter/ lærlingar Petra Marie Karstensen, Olav Aasberg og Anders Walberg Nilssen 

                        Oppsummering

13.30              Lunsj og vel heim